Estul Statelor Unite si regiunea Midwest se confrunta cu temperaturi extrem de scazute, care au dus chiar la inghetarea Cascadei Niagara, transmite presa americana, citata de Mediafax.

Cascada Niagara inghetataFoto: Captura YouTube

In prezent, 27 de state se afla sub avertizare sau alerta de vant rece, aceasta fiind una dintre cele mai reci perioade din ultimele decenii in zona curpinsa intre Marile Lacuri si Golful Mexic, relateaza ABC News, in pagina electronica.

In Chicago, temperaturile au scazut sub zero grade in timpul noptii, ajungand sa fie resimtite intre minus 20 si minus 30 de grade Celsius din cauza vantului. Zonele din sud se confrunta si ele cu temperaturi scazute. In Kentucky, temperaturile au scazut sub zero grade, fiind insotite de un vant rece.

Temperaturile foarte scazute au transformat zapada in gheata, iar drumurile au devenit periculoase din cauza poleiului.

Vremea ar urma sa se raceasca in continuare vineri, dupa care va urma o ameliorare.

Temperaturile extrem de scazute au determinat si inghetarea Cascadei Niagara, spre bucuria turistilor, relateaza CNN. "Nu am mai vazut-o asa de mult, mult timp", afirma un vizitator.

Cascada nu este tocmai inghetata, deoarece apa curge in continuare sub gheata de la suprafata. Singurul moment in care apa a incetat sa curga complet a fost in 1848, din cauza unui inghet in amonte.