Maratonista kenyana Hyvon Ngetich, in varsta de 29 de ani, era pe primul loc in Maratonul de la Austin atunci cand organismul sau a inceput sa cedeze. Cu 50 de metri inainte de linia de sosire, Hyvon s-a prabusit, scrie Huffington Post.

Hyvon Ngetich se taraste pana la linia de sosireFoto: Captura YouTube

Pentru ca nu putea sa mearga, un asistent medical i-a oferit maratonistei un scaun cu rotile. Hyvon a refuzat ajutorul si a inceput sa se tarasca, reusind astfel sa termine cursa pe locul trei.

Directorul maratonului de la Austin, care a ridicat premiul in bani al lui Hyvon, a spus ca aceasta este "cea mai puternica persoana de pe planeta"

"Ai alergat cea mai curajoasa cursa si te-ai tarat in modul cel mai curajos pe care l-am vazut in viata mea", i-a spus acesta maratonistei.

Analizele medicale au aratat ca Hyvon avea un nivel foarte scazut de zahar in sange. Maratonista a spus pentru BBC ca nu isi aminteste finalul cursei.

"Nu imi amintesc ce s-a intamplat si nu am vazut linia de sosire. Nu imi amintesc de tarat, nu imi aduc aminte nici macar de faptul ca m-am prabusit", a declarat Hyvon Ngetich.