Cel mai batran barbat din Australia si-a petrecut foarte mult timp tricotand pulovere pentru pinguini. Totul a inceput atunci cand Victoria's Phillip Island Penguin Foundation l-a rugat pe acesta in 2003 sa ajute la salvarea unor pinguini ce fusesera afectati de o deversare de petrol, relateaza Mashable.

Un barbat de 109 ani tricoteaza pulovere pentru pinguiniFoto: Victoria’s Phillip Island Penguin Foundation

Barbatul, in varsta de 109 ani, care traieste intr-un azil din New South Wales Central Coast, a fost rugat de doua asistente sa le ajute deoarece era cunoscut ca fiind priceput la tricotat.

Alfred Date a invatat sa tricoteze singur, in 1930, cand i-a confectionat o hainuta nepotului sau. Acesta are 7 copii si 20 de nepoti si "aproape" tot atatia stranepoti.

Pentru confectionarea tinutelor pinguinilor au fot primite donatii din intreaga lume, iar fundatia spune ca aceasta nu este "o moda", ci un lucru pe care il fac pentru a-i ajuta pe pinguinia, in cazul in care sunt afectati de o deversare de petrol.

Petrolul poate afecta penele, pinguinii pot raci si nu mai pot vana.

Atunci cand pinguinii raniti sunt adusi la fundatie, acestia primesc o jacheta sau un pulover pentru a-i impiedica sa consume, din greseala, toxinele.

In 2001, 438 de pinguini au fost afectati de o astfel de deversare de petrol si datorita puloverelor, 96% dintre acestia si-au revenit, potrivit site-ului fundatiei.