Povestea unui barbat din Detroit, care face naveta spre locul de munca si merge pe jos aproape 34 de kilometri in fiecare zi, a captat atentia utilizatorilor retelelor de socializare, care au strans fonduri in valoare de 35.000 de dolari, scrie The Independent.

James RobertsonFoto: Captura YouTube

Pentru ca autobuzele nu acopera distanta totala dintre casa lui James Robertson si locul de munca al acestuia, el merge pe jos aproximativ 34 de kilometri dus-intors in fiecare zi.

Povestea lui Robertson a inspirat sute de persoane care au strans banii necesari pentru cumpararea unei masini si a unei asigurari.

Robertson a spus ca este flatat de atentia pe care a primit-o dupa ce lumea a auzit de naveta sa dificila dintr-un articol din presa locala. Barbatul este uimit ca strainii au raspuns cu atata generozitate, unii oferindu-i masina lor, iar altii promitandu-i ca ii vor cumpara una.

Americanul a fost socat cand a aflat ca s-au strans peste 35.000 de dolari, mult mai mult decat scopul initial.

Evan Leedy, initiatorul campaniei de strangere de fonduri, student in varsta de 19 ani, a explicat ca a fost impresionat de articolul care prezenta povestea lui Robertson si s-a decis sa il ajute.

"Mi-am folosit telefonul. Am creat site-ul de strangere de fonduri si intr-o ora am strans 2000 de dolari", a afirmat acesta.

"Am setat obiectivul la 5000 de dolari. Acum, pagina are peste 30.000 de dolari", a adaugat acesta.

Leedy a spus ca vrea sa se asigure ca sunt facuti pasii necesari pentru ca banii sa ajunga direct la Robertson fara ca publicitatea evenimentului sa il preseze pe american sa imparta banii.