Fondul infiintat pentru a strange bani pentru un pensionar cu dizabilitati care a fost jefuit in fata casei sale a ajuns la aproape 300.000 de lire in trei zile. Alan Barnes din Marea Britanie, in varsta de 67 de ani, si-a rupt clavicula dupa incident. Barnes are deficiente de vedere si, din cauza socului, a refuzat sa se mai intoarca acasa.

Alan Barnes and Katie CutlerFoto: Captura YouTube

Katie Cutler, in varsta de 21 de ani, a fost atat de impresionata de povestea batranului incat a infiintat o pagina online unde oamenii puteau dona bani pentru a-l ajuta pe batran sa isi gaseasca o noua casa.

Scopul paginii era de a strange 500 de lire pentru Barnes, dar povestea acestuia a devenit cunoscuta in intreaga lume, iar acum suma stransa se ridica la aproape 300.000 de lire.

Pe pagina de internet s-au adunat pentru 15.500 de donatii, aceasta bucurandu-se de o popularitate impresionanata si pe retelele de socializare: 20.000 de Like-uri pe Facebook si peste 2000 de tweeturi.

Barnes are dizabilitati din nastere dupa ce mama sa a contractat pojar german in timpul sarcinii.

Alan a spus pentru BBC ca tot ce s-a intamplat "este incredibil".

"Am auzit de strangeri de fonduri in scopuri caritabile, dar eu am avut doar o clavicula fracturata, nu ma asteptam la niciun raspuns. Un simplu multumesc nu pare suficient, nu?, a spus Barnes pentru BBC.

"Este ca o magie. Sincer, nu am asteptat nimic", a adaugat acesta.

Cutler, initiatoarea proiectului a spus pentru The Independent: "Nu pare real in acest moment. Ma simt atat de coplesita, am fost inundata cu emailuri si mesaje. Nu pot sa cred cat de draguti au fost oamenii".

Donatorii s-au strans din intreaga lume, inclusiv Africa de Sud, Canada, Olanda, Statele Unite si Noua Zeelanda.