Secretarul de Stat american, John Kerry, a fost amendat cu 50 de dolari pentru ca nu a curatat zapada de pe aleea din fata casei sale din Boston, relateaza Boston Herald in editia electronica. Site-ul Citizen's Connect al orasului Boston a confirmat ca aleea casei lui Kerry din Beacon Hill nu era curatata de zapada si secretarul de Stat a fost amendat. Dintr-un total de 210 amenzi, una a fost emisa joi pentru adresa lui Kerry din Louisburg Square. Potrivit municipalitatii, amenda a fost in valoare de 50 de dolari, scrie Mediafax.

John KerryFoto: Captura Youtube.com

Un purtator de cuvant al Departamentului de Stat a declarat ca secretarul de Stat se afla in strainatate si de aceea nu si-a putut curata aleea de zapada.

"Diplomatii sunt la fel ca noi (...). Secretarul Kerry lucra in strainatate cand furtuna a determinat acumularea unei cantitati de zapada acasa si, din pacate, firma de deszapezire a inteles gresit banda galbena din jurul aleii - montata pentru a avertiza cu privire la pericolul caderilor de zapada si gheata - crezand ca este o banda pusa de politie care inseamna ca acea parte a aleii este inaccesibila", se arata intr-un comunicat.

"Dupa ce au inteles ca pot patrunde in zona, lucratorii au curatat aleea. Zapada a fost indepartata, secretarul de Stat va plati bucuros amenda si sa speram ca va fi ultima furtuna de zapada din acest an", precizeaza comunicatul.

Primarul orasului Boston, Martin J. Walsh, a avertizat toti locuitorii sa curete zapada, in caz contrar riscand sa fie amendati.