Un politician din partidul de opozitie din Australia a plecat in Siria cu intentia de a se alatura luptatorilor kurzi in razboiul impotriva ISIS, transmite The Independent. Matthew Gardiner era presedintele filialei din nord al partidului sau pana cand a disparut, cu cateva saptamani in urma.

Matthew GardinerFoto: Captura YouTube

Telefonul sau nu functioneaza, iar postul ABC relateaza ca Gardiner se afla printre cei 90 de australieni care lupta impotriva gruparii extremiste Statul Islamic.

Potrivit ABC, politicianul in varsta de 43 de ani a facut parte din Armata australiana in anii 1990, inainte de a intra in politica.

Politia Federala australiana a confirmat ca circumstantele in care Gardiner a parasit tara sunt obiectul ueni investigatii ale politiei, dar autoritatile au refuzat sa ofere alte detalii.

"Stim ca exista unii australieni care cred ca au facut alegerea corecta atunci cand s-au implicat in conflictele din alte locuri, dar aceasta alegere doar se adauga suferintei din Siria si Irak si ii pun pe acei australieni si pe altii in pericol de moarte", a precizat purtatorul de cuvant al procurorului.