Un tribunal din Germania a dat castig de cauza dreptului barbatilor de a urina din picioare dupa ce un proprietar a incercat sa retina o parte din garantia depusa de chirias (in valoare de aproximativ 3000 de euro) pentru ca a deteriorat podeaua de marmura, stropind-o cu urina, noteaza The Guardian.

Dezbaterea referitoare la dreptul barbatilor de a urina din picioare sau in sezut nu este o chestiune amuzanta in Germania, unde unele toalete au semne asemanatoare celor din trafic care atentioneaza ca urinatul din picioare este interzis.

In plus, exista un termen peiorativ pentru barbatii care urineaza stand jos: "Sitzpinkler", care implica faptul ca persoana in cauza nu are un comportament masculin.

Judecatorul Stefan Hank din orasul Dusseldorf a afirmat ca barbatii care insista sa urineze din picioare "trebuie sa se astepte la posibilele conflicte pe care le vor avea cu colegii de apartament, in special cu femeile", dar ca acestia nu pot fi trasi la raspundere pentru daune colaterale.

"In ciuda domesticirii barbatilor in aceasta privinta, urinatul din picioare este inca foarte raspandit", a adaugat judecatorul.