Fotografia cu o femeie topless de pe pagina 3 a publicatiei The Sun a continuat sa apara joi, dezmintind astfel informatiile potrivit carora tabloidul britanic ar pune capat unei traditii nascute in 1970. The Times, care face parte, ca si The Sun, din grupul News UK al magnatului american Rupert Murdoch, lansase stirea marti, relateaza AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Vestea a fost salutata imediat de asociatiile feministe si de ministrul britanic al educatiei si pentru drepturile femeilor, Nicky Morgan. Lovitura de teatru insa joi, cand pe pagina 3 a aparut din nou o blonda cu sanii goi, sub titlul "clarificari si corectari", scrie Agerpres.

"Ca urmare a unor recente informatii de presa, vrem sa clarificam ca aceasta este pagina 3 si aceasta este o fotografie cu Nicole, 22 de ani, din Bournemouth", arata legenda din The Sun.

"Ne cerem scuze ziaristilor din presa scrisa si de la televiziuni, care in ultimele ore nu au facut decat sa vorbeasca si sa scrie despre noi", adauga ziarul.

The Sun nu a confirmat oficial marti stirea ca pe pagina 3 nu vor mai aparea fotografii cu femei topless. "The Sun nu a spus nicio clipa ce se va intampla cu pagina 3", a declarat seful biroului de relatii publice al cotidianului, Dylan Sharpe.

"Se pare ca lupta trebuie sa reinceapa", a reactionat grupul de presiune "No More Page 3", care salutase la inceputul saptamanii "o veste cu adevarat istorica".

Rupert Murdoch insusi lasase sa se inteleaga anul trecut ca va pune capat traditiei "demodate", potrivit lui, a paginii 3. "Demodata dupa parerea mea, dar se pare ca cititorii nu gandesc la fel", a scris intr-un mesaj pe Twitter patronul de presa in varsta de 83 de ani.