Presedintele american Barack Obama, liderul rus Vladimir Putin, premierii Benjamin Netanyahu (Israel) sau Tony Abbott (Australia) sunt printre liderii politici cu cea mai buna conditie fizica, potrivit unui top realizat de echipa revistei Health Fitness Revolution si de fondatorul acesteia, Samir Becic, castigator (de 4 ori) al distinctiei "No. 1 Fitness Trainer in the world", relateaza Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit realizatorilor listei care cuprinde 13 sefi de stat si 7 premieri, liderii selectati nu duc doar o viata sanatoasa, ci promoveaza in mod direct in activitatile lor un astfel de stil de viata. Liderii au fost evaluati in functie de forma lor fizica, de obiceiurile nutritionale, de varsta, de problemele lor medicale si de felul in care acestea sunt tratate, dar si de modul in care promoveaza un mod de viata sanatos in tara lor.

Presedintele Barack Obama, de exemplu, are o alimentatie sanatoasa, joaca baschet regulat si in patru zile pe saptamana isi face timp pentru a ridica greutati. Liderul de la Casa Alba si-a sustinut cu fermitate opinia ca exercitiile sunt cea mai buna metoda pentru a ajunge la o buna armonie intre minte si trup.

La randul sau, liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, duce si promoveaza un stil de viata sanatos. Presedintele rus practica judo-ul si a concurat in competitiile sportive din 1996. De asemenea, presedintelui ii place sa calareasca, sa schieze, sa joace hochei si bedminton si sa pescuiasca.

Premierul israelian este si el un impatimit al alimentatiei sanatoase si a slabit 5 kilograme cu ajutorul unei diete care a pus accent pe fructe si legume. Netanyahu si-a incurajat si ministrii sa slabeasca, cerandu-le "sa puna capat mancatului in exces si sa inceapa exercitiile". De altfel, in timpul sedintelor de guvern, premierul poate fi vazut servind gustari pe baza de salata verde si morcovi, iar in timpul liber prefera sa mearga mult pe jos si de doua pe saptamana sa alerge pe banda.

Un alt lider cunoscut pentru forma sa fizica de invidiat este premierul australian Tony Abbot. Abbot a concurat la Iron Man (o proba pe distante mari din cadrul triatlonului) si face in mod regulat tururi cu bicicleta dimineata pe dealurile din apropierea Parlamentului. De asemenea, in fiecare dimineata, dupa ce raspunde intrebarilor presei, premierul petrece circa 40 de minute in sala de sport.

Pe lista liderilor cu cea mai buna conditie fizica figureaza si presedintele turc Recep Tayyip Erdogan, sefa cabinetului jamaican, Portia Simpson Miller, presedintele Mexicului, Enrique Pena Nieto, regele Spaniei, Felipe al VI-lea, Henri, marele duce de Luxembourg, presedintele Botswanei, Ian Khama, actualul rege al Bhutanului, Jigme Khesar Namgyel Wangchuck, premierul din Singapore, Lee Hsien Loong, regele Iordaniei, Abdullah al II-lea, vicepresedintele SUA, Joe Biden, premierul rus, Dmitri Medvedev, printul Charles al Marii Britanii, presedinta sud-coreeana Park Geun-Hye, premierul Noii Zeelande, John Key, presedintele Taiwanului, Ma Ying-jeou si presedintele din Burkina Faso, Blaise Compaore.