Primarul Parisului intentioneaza sa dea in judecata postul de televiziune Fox News pentru modul in care a prezentat atacurile de la Charlie Hebdo, anunta The Guardian. "Cand suntem insulatati, cand aveam o imagine, atunci cred ca trebuie sa ii dam in judecata, cred ca trebuie sa mergem in instanta pentru a indeparta aceste cuvinte", a spus primarul Anne Hidalgo pentru CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Imaginea Parisului a fost prejudiciata si onoarea Parisului a fost prejudiciata".

Anne Hidalgo a raspuns observatiilor Fox News potrivit carora exista zone "in care nu trebuie sa mergi" in Paris, acolo unde non-musulmanilor si chiar politiei le este frica sa mearga. Fox News a mers pana in punctul in care a prezentat o harta cu acele zone.

Parisul nu este singurul oras european care a fost defaimat in acest mod. Bobby Jindal, guvernatorul din Louisiana si posibilt candidat la alegerile prezidentiale, a spus ca asemenea zone "in care nu se poate merge" au aparut si in Marea Britanie.

Steve Emerson, "expert in terorism", a fost invitat la Fox News unde a declarat ca orasul Birmingham este un loc in care "cei care nu sunt musulmani nu pot merge".

Un purtator de cuvant al Consiliului Local din Birmingham a declarat pentru The Guardian ca nu intentioneaza sa se alature procesului din Paris.

Prim-ministrul britanic David Cameron a declarat, dupa observatiile lui Emerson, ca s-a inecat atunci cand a auzit comentariile acestuia adaugand ca "expertul" a fost "in mod clar un idiot".

Ulterior, Emerson si-a cerut scuze pentru comentariile sale, afirmand ca "a facut o eroare de neiertat".