Autoritatile din Arges au intrat in alerta, joi, in urma unei amenintari cu bomba primite de conducerea Administratiei Judetene a Finantelor Publice, in urma verificarilor stabilindu-se ca e-mailul a fost trimis in gluma de doi elevi de clasa a patra, de pe un calculator din laboratorul de informatica al unei scoli din Pitesti, scrie Agerpres.

"Astazi, in jurul orei 12,00, am fost sesizati de conducerea Administratiei Judetene a Finantelor Publice Arges despre faptul ca pe adresa de mail de serviciu a institutiei s-a primit o alerta terorista (...) si cu scop revendicativ. Ca urmare a masurilor intreprinse de noi, s-a creat la nivelul DIICOT - Serviciul Teritorial Pitesti o echipa operativa complexa si am stabilit ca e-mailul trimis a fost alocat Scolii Ion Pillat din Pitesti. In urma cercetarilor efectuate, s-a stabilit ca doi elevi de clasa a patra sunt autorii e-mailului", a declarat, joi seara, seful Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Pitesti, comisarul sef Iulian Sarbu.

Pentru localizarea calculatorului si identificarea adresei de e-mail de pe care s-a trimis mesajul, anchetatorii romani au apelat la ajutorul structurilor specializate din Statele Unite ale Americii.

"Am colaborat, prin structurile noastre specializate, cu partenerii nostri americani", a precizat seful BCCO Pitesti.

Potrivit unor surse judiciare, cei care au trimis e-mailul cereau eliberarea din arest a primarului municipiului Pitesti, Tudor Pendiuc, dar si a omului de afaceri Cornel Penescu, amenintand ca in caz contrar vor detona o bomba la sediul Administratiei Judetene a Finantelor Publice din Pitesti.

Cei doi copii care au trimis mesajul de amenintare nu vor putea fi sanctionati penal sau contraventional pentru fapta lor.

"Din punct de vedere penal, cei doi nu raspund. Acum vom vedea rolul scolii, rolul parintilor si rolul societatii civile", a declarat comisarul sef Iulian Sarbu.