Autorii cartilor scolare din Marea Britanie au fost rugati sa tina cont si de alte culturi atunci cand scriu, astfel incat textele lor sa poata fi exportate si in tari straine, noteaza The Independent. Propunerile sugerate autorilor editurii Oxford University Press specifica faptul ca aceste carti nu ar trebui sa portretizeze consumul de porc si de sunca pentru ca este interzis in lumea musulmana.

Un purtator de cuvant al Oxford University Press a explicat ca aceste carti ar trebui sa poata fi aplicabile si in alte culturi.

"Multe dintre materialele educationale pe care le publicam in Marea Britanie sunt vandute in peste 150 de tari, deci ar trebui sa luam in considerare diferentele culturale si sensibilitatile", a declarat purtatorul de cuvant.

"Sugestiile noastre editoriale intentioneaza sa se asigure ca resursele pe care le producem vor fi distribuite unui public cat mai larg", a adaugat acesta.

Conservatorul Philip Davieseste este revoltat ca editura ia in considerare si alte culturi. Politicianul spera ca Guvernul va interveni si nu va permite editurii Oxford University Press sa oblige autorii sa raspunda la sensibilitatile musulmane.

"Brigada corectitudinii politice pare ca a preluat controlul asupra scolilor noastre", a declarat Davis.

Oxford University Press publica in jur de 6000 de carti noi pe an.