Un asa zis "expert in terorism" a declarat pentru televiziunea Fox NEws ca Birmingham este un oras "complet musulman" unde "non-musulmanii" nu merg. In urma declaratiilor, care au provocat un val de critici pe retelele de socializare, Steven Emerson a fost nevoit sa isi ceara scuze, noteaza The Independent.

Expertul Fox News despre musulmanii din BirminghamFoto: Captura YouTube

In timpul discutiei cu moderatorul, despre presupusele zone controlate de musulmani dupa atacurile de la Paris, Steven Emerson a afirmat si ca Londra are o "politie de religie musulmana" care bate pe oricine nu poarta o "tinuta caracteristica musulmanilor".

Dupa numeroasele critici aparute pe internet, expertul isi cerce scuze pentru o "eroare teribila" si s-a oferit sa faca o donatie Spitalului de Copii din Birmingham

Emerson este fondatorul unui grup numit "Proiectul de Investigatii in Terorism".

"In mod evident am facut o eroare teribila pentru care imi pare foarte rau. Comentariile mele despre Birmingham au fost complet eronate".

"Nu intentionez sa ma justific sau sa imi atenuez greseala afirmand ca m-am bazat pe alte surse pentru ca trebuia sa fiu mult mai atent", a adaugat acesta.

Reactiile utilizatorilor Twitter: