Francesca Hilton, fiica actritei Zsa Zsa Gabor si a fondatorului imperiului hotelier Hilton, a murit luni, la varsta de 67 de ani, la Los Angeles, a anuntat agentul sau. Francesca Hilton, singura fiica a celebrei Zsa Zsa Gabor din toate cele noua casnicii ale acesteia, a murit luni seara, la spitalul Cedar Sinai, iar cauza mortii ar putea fi un infarct sau un atac vascular cerebral, a precizat agentul sau, Edward Lozzi, potrivit Mediafax.

Francesca Hilton si Zsa Zsa GaborFoto: Captura YouTube

Francesca Hilton se afla intr-un conflict deschis in ultimii ani cu actualul sot al mamei sale, in varsta de 97 de ani, Frederik von Anhalt, care a impiedicat-o sa o vada pe Zsa Zsa Gabor.

"Hilton este sub o mare presiune in ultima vreme, dupa ce a castigat in justitie, impotriva tatalui sau vitreg, dreptul de a-si vedea mama si interdictia ca acesta sa-i cheltuie banii", a declarat Lozzi.

Potrivit lui Lozzi, Frederik von Anhalt nu respecta "aparent" decizia justitiei prin care Francesca isi putea vizita mama, Zsa Zsa Gabor, o actrita si persoana publica de origine maghiara, care in prezent sufera de dementa si nu mai poate vorbi.

Francesca Hilton "si-a sunat avocatul, Ken Kossoff, pentru a lua masuri in acest sens, cu cateva ore inainte de a muri. Relatiile proaste dintre domnul von Anhalt si doamna Hilton nu sunt un secret", a mai spus agentul fostei actrite.

Potrivit lui Lozzi, actualul sot al actritei Zsa Zsa Gabor a fost socat de decesul fiicei sale vitrege.

"Am vorbit la telefon cu cateva minute inainte sa moara. Am discutat despre cartea pe care o scria si despre un posibil contract. A avut nevoie sa mearga pana la toaleta si nu a mai revenit", a declarat agentul Edward Lozzi.

Nascuta intr-o familie bogata si celebra, Francesca Hilton a avut o relatie cu actorul Peter Sellers, a lucra ca fotograf profesionist, actrita si impresar in anii 1980.

Francesca Hilton a fost singurul copil al actritei Zsa Zsa Gabor si al patrulea al fondatorului imperiului hotelier american Condar Hilton. Zsa Zsa Gabor a povestit intr-o autobiografie, publicata in 1991, "One Lifetime is Not Enough" ("O viata nu este de ajuns", n.r.), ca a ramas insarcinata doar pentru ca Hilton a violat-o in timpul casniciei. Gabor si Hilton au fost casatoriti in perioada 1942-1947.

Zsa Zsa Gabor s-a confruntat in ultimii ani cu tot mai multe probleme de sanatate si a fost de mai multe ori spitalizata dupa ce si-a fracturat soldul, cazand din pat, in iulie 2010, incercand sa raspunda la telefon. In urma unei infectii, actritei i-a fost amputata, in ianuarie 2011, o mare parte a piciorului drept. Zsa Zsa Gabor a suportat si o operatie de reconstructie a articulatiei soldului, in iulie 2010. Totodata, Zsa Zsa a fost victima unui accident de automobil grav in 2002, in urma caruia a ramas partial paralizata. Actrita de origine maghiara a suferit si un atac cerebral, in 2005.

Zsa Zsa Gabor este ultima supravietuitoare dintre cele trei surori Gabor, ale caror cariere au stralucit in industria de divertisment. Zsa Zsa Gabor, desemnata Miss Ungaria in 1936, s-a mutat la Hollywood pentru a deveni actrita si a jucat in multe lungmetraje si seriale de televiziune. Cunoscuta pentru rolurile din "Moulin Rouge" (1952), regizat de John Huston, si din "Stigmatul raului/ Touch of Evil" (1958), de Orson Welles, Zsa Zsa Gabor a devenit celebra mai ales pentru coafurile si tinutele ei spectaculoase, dar si pentru cele noua casatorii ale sale.