Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a generat o adevarata frenezie pe Twitter, dupa traditionalul discurs de Craciun, in care suverana britanica a facut o referire la serialul de televiziune "Urzeala tronurilor".

Regina Elisabeta a II-aFoto: Agerpres

Atunci cand regele George al V-lea a sustinut la radio discursul sau de Craciun in 1932 in care le-a cerut compatriotilor lui sa caute "prosperitatea, dar fara egoism", putini oameni se asteptau ca monarhul britanic sa instaureze in acest fel o traditie care sa continue pana in prezent, relateaza Mediafax.

Dar, desi discursurile monarhilor britanici au fost de obicei lipsite de controverse, mesajul de Craciun din acest an a generat un numar urias de comentarii pe Twitter, intrucat regina Elisabeta a II-a a inclus in discursul ei o referire la serialul "Game of Thrones" (Urzeala tronurilor).

In acest discurs, care a avut ca tema principala reconcilierea, suverana britanica a inclus un fragment de text in care a vorbit despre vizita ei din luna iunie in Belfast, unde a vizitat unul dintre platourile in care se filmeaza serialul "Game of Thrones".

"Beneficiile reconcilierii s-au vazut foarte clar atunci cand am vizitat Belfastul in luna iunie", a declarat regina Elisabeta a II-a, care isi petrece Craciunul, ca in fiecare an, in resedinta ei Sandringham din comitatul Norfolk.

"Desi vizita mea pe platoul in care se filma a atras cel mai mult atentia, locul care imi va ramane cel mai viu in minte va fi Crumlin Road Gaol", a adaugat suverana britanica.

Crumlin Road Gaol, care a fost inchisa in 1996, a fost una dintre inchisorile in care au fost incarcerati militantii IRA in timpul conflictului etnic-nationalist din Irlanda de Nord (cunoscut sub denumirea "The Troubles"). Inchisoarea a fost ulterior transformata intr-un muzeu.

In aceeasi zi, regina britanica a vizitat platourile in care au fost filmate scene din urmatorul sezon al serialului "Urzeala tronurilor", produs de HBO, inclusiv faimosul "Tron de Fier", si a stat de vorba cu cativa actori din distributia show-ului TV, precum Lena Headey, interpreta reginei Cersei, si Kit Harrington, interpretul personajului Jon Snow.

In urma mentionarii numelui serialului in discursul de Craciun al reginei, fanii "Game of Thrones" au luat cu asalt reteaua Twitter, pe care au publicat numeroase comentarii.

"Nu-mi vine sa cred! Regina chiar a mentionat numele ?", a scris utilizatoarea Sophie Corfan.

O alta utilizatoare, Caroline Carpenter, a scris: "Imi place la nebunie faptul ca titlul serialului a fost mentionat in discursul reginei!".

Insa nu toti utilizatorii sunt de parere ca acea mentionare ar fi fost ideea reginei. Un alt utilizator sugereaza faptul ca ar fi vorba de un pariu al reginei cu nepotul ei printul Harry.

"Regina a mentionat numele serialului . Pun pariu ca a fost o provocare pe care i-a lansat-o printul Harry", spune el.

Desi referirea la un popular serial de televiziune reprezinta o premiera pentru discursul de Craciun al reginei, nu este pentru prima data cand suverana britanica a generat numeroase comentarii pe Twitter.

Cu ocazia aceleiasi vizite la Belfast, regina Elisabeta a II-a si-a facut primul ei "selfie", dupa ce o adolescenta din public i-a cerut suveranei sa se fotografieze alaturi de ea.

In octombrie, Elisabeta a II-a a fost a starnit din nou valuri pe retelele de socializare, dupa ce a publicat primul ei mesaj pe Twitter, cu ocazia inaugurarii Muzeului Stiintei din Marea Britanie.