Statul New York interzice tatuajele si piercing-urile pe animale, sub o noua lege care vrea sa reduca practica "la moda" de a tatua sau chiar a mutila animale pentru a fi in trend, scrie Reuters. Legea, semnata de guvernatorul Andrew Cuomo luni, va intra in vigoare peste 120 de zile si vine dupa valul de controverse referitoare la proprietarii de animale care aleg sa le tatueze sau sa le puna piercing-uri ca apoi sa posteze fotografiile pe internet.

Tatuarea cainilor, interzisa in New YorkFoto: Captura YouTube

"Acesta este un abuz impotriva animalelor. Sunt mandru sa semnez aceasta lege de bun simt si sa pun un capat acestor practici crude si inacceptabile in New York, pentru totdeauna", a declarat Cuomo.

O membra a Consiliului Local, Linda Rosenthal, democrata, a introdus proiectul de lege in 2011 dupa ce a auzit de o femeie din Pennsylvania, care a incercat sa vanda pe internet "pisici gotice", care erau pline de piercinguri pe gat si pe corp.

Proiectul a fost readus in atentia publicului la inceputul acestui an cand un rezident din Brooklyn si-a tatuat pitt bull-ul in timp ce cainele era inconstient in timpul unei interventii chirurgicale.

"Desi poate parea de neconceput ca cineva ar tatua sau ar pune un piercing unui caine sau unei pisici, o cautare rapida pe internet ne arata ca este un trend in plina crestere", a afirmat Rosenthal.

Cei care incalca legea, care se aplica in cazul cainilor, pisicilor si a altor animale, pot primi o amenda de pana la 250 de dolari si pana la 15 zile de inchisoare.

Crotaliile pe iepuri sau tatuajele in scopuri de identificare vor fi excluse din lege.

Cazurile in care piercing-ul ii ofera un beneficiu medical animalului si este efectuat sub supravegherea unui veterinar vor fi permise.