Premiera din New York a comediei "The Interview", care prezinta asasinarea presedintelui Coreei de Nord, a fost anulata pe fondul amenintarilor venite din partea hackerilor, scrie BBC.

Trailer The InterviewFoto: Captura YouTube

Un purtator de cuvant al lanutului de cinematografe in care urma sa fie tinuta premiera a spus ca aceasta a fost amanata.

Hackerii care vizeaza Sony Pictures au amenintat ca vor ataca cinematografele americane care difuzeaza filmul. Acestia apartin de gruparea care a dat publicitatii emailurile furate de la Sony.

Hackerii se autointituleaza Gardienii Pacii si au mentionat atacurile de la 11 septembrie intr-o amenintare recenta, precizand ca "lumea va fi plina de frica".

"Amintiti-va de 11 septembrie 2001. va recomandam sa stati departe de locurile din acel moment", a scris grupul de hackeri.

"Daca aveti casa prin preajma ar fi mai bine sa plecati. Orice va veni in zilele urmatoare este provocat de lacomia celor de la Sony Pictures Entertainment", au adaugat acestia.

Coreea de Nord a negat orice implicare in acest atac, dar l-a descris ca fiind o "fapta admirabila" care e posibil sa fi fost efectuata de "suporterii si simpatizantii" sai.