￯Actorul Samuel L. Jackson cere celebritatilor care au participat la campania "ALS Ice Bucket Challenge" sa i se alature intr-un demers similar, pentru condamnarea folosirii violentei de catre politia americana la adresa cetatenilor afro-americani, scrie agentia UPI, citata de Agerpres.

Samuel L. JacksonFoto: Captura Facebook

'Voi toti cei care v-ati turnat gheata pe cap, acum este ocazia sa faceti altceva. Va provoc pe toti sa cantati melodia "We Ain't Gonna Stop Till People are Free", a transmis actorul intr-un mesaj video postat pe Facebook.

Post by Samuel L. Jackson.

In mesaj, el este primul care interpreteaza cantecul, scris de Luke Nephew, membru al grupului Peace Poets, devenit popular printre manifestantii care au protestat pentru uciderea unor persoane de culoare neinarmate de catre politisti albi in Statele Unite.

Incidentele, petrecute in a doua jumatate a acestui an, precum si deciziile autoritatilor de a nu-i pune sub acuzare pe cei vinovati au provocat numeroase manifestatii in SUA.

Campania "Ice-Bucket Challenge", dusul cu apa inghetata pentru contribui la combaterea sclerozei multiple aminotrofice (ALS), a fost lansata de un american din statul Massachusetts diagnosticat cu aceasta boala. El a incercat ca prin aceasta metoda sa ridice gradul de constientizare a publicului in legatura cu aceasta boala neurovegetativa, care afecteaza creierul si maduva spinarii, ducand la paralizie.

Ideea a avut succes pe retelele de socializare nu doar la oamenii obisnuiti, ci si la politicieni si la personalitati din diverse domenii.