​Facebook are din nou un proiect care va starni multe critici. Lucreaza la un soft de inteligenta artificiala care poate, spre exemplu, sa-i avertizeze pe utilizatori cand posteaza selfie-uri atunci cand sunt beti, scrie Gizmodo. Unii vor aprecia ideea, insa altii sigur vor considera ca Facebook merge mult prea departe prin modul in care intervine.

Practic, Facebook vrea sa creeze un sistem prin care utilizatorii sunt avertizati ca ceea ce posteaza s-ar putea sa nu fie prea potrivit, astfel ca inainte ca postarea sa poata fi vizibila pe retea vor fi intrebati daca sigur vor sa puna acel mesaj care va putea fi vazut de rude, prieteni sau sefi.

Yann LeCun, sef al diviziei de Inteligenta Artificiala la Facebook spune ca se lucreaza la acest soft care poate "invata" sa faca diferenta intre fotografii in care user-ul e treaz si intre cele in care e beat. Vor fi analizati diversi parametri, iar oficialul Facebook spune ca e nevoie de un astfel de program super-inteligent care ii poate scuti pe useri de probleme ulterioare.

Facebook foloseste software care poate recunoaste fetele utilizatorilor, acesta furnizand sugestii pentru includerea unor tag-uri (etichetari) in postari, insa pana la recunoasterea expresiei faciale mai este mult de lucru si vor mai trece cativa ani.

Pe internet utilizatorii se arata ingrijorati de proiectul Facebook, considerand ca deja se ajunge la un grad mare de intruziune si chiar de cenzura, mai ales ca fiecare om este responsabil de ce posteaza pe reteaua sociala.

Ne putem imagina un caz in care un om perfect treaz vrea sa posteze o fotografie in care zambeste larg, iar soft-ul va interpreta acest zambet ca semn de betie si il va intreba pe om daca sigur vrea sa puna pe Facebook ceva ce mai tarziu ar putea regreta...