Presedintele Uruguayului, Jose Mujica, prezentat adesea drept "cel mai sarac" presedinte din lume, a dat bani unui barbat sarac in timpul unui interviu televizat, relateaza Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Jose Mujica este cunoscut drept "cel mai sarac" presedinte din lume datorita modului sau minimalist de viata si a contributiilor sale catre acte de caritate.

Liderul Uruguayului a dat o bancnota de 100 de peso (aproximativ 4 dolari) unui barbat sarac care i-a cerut o moneda in timp ce presedintele acorda un interviu unui post TV din Montevideo, informeaza Huffington Post.

"Nu am moneda, dar nu plange", i-a spus Mujica barbatului care se afla printre reporteri si cerea bani.

"Vreau sa fiti presedinte pe viata!" a fost replica celui care a primit banii din partea presedintelui. "Nu, nu", a raspuns Mujica, in timp ce reporterii care au asistat la scena au inceput sa rada.

Uruguayan President Mujica Gives A Homeless Man Money

Fost membru in guerrilla marxista, presedintele Uruguayului isi doneaza 97% din salariu, conduce un Volkswagen Beetle din 1987, vinde flori impreuna cu sotia sa in propria casa, o locuinta modesta din Montevideo pe care nu a schimbat-o pentru palatul prezidential.

"Nu am nevoie de multe. Traiesc exact cum traiam si cand nu eram presedinte - in acelasi cartier, in aceeasi casa, in acelasi fel. Si sunt un republican".

Jose Mujica traieste asemenea majoritatii pentru ca majoritatea poporului a fost cea care l-a votat, isi motiveaza el stilul de viata, adaugand ca din punct de vedere moral nu are dreptul de a trai ca o minoritate in tara sa.