Astrofizicianul Stephen Hawking a dezvaluit recent care este noua sa ambitie in cariera, aceasta neavand nicio legatura cu stiinta. Acesta vrea sa joace in filme, iar rolul pe care l-ar dori este al unui raufacator in seria "James Bond", infomeaza Mediafax.

Stephen HawkingFoto: AGERPRES

"Rolul ideal pentru mine ar fi un personaj negativ intr-un film cu James Bond. Cred ca scaunul cu rotile si vocea computerizata s-ar potrivi cu rolul", a declarat Hawking pentru revista Wired.

Astrozicianul in varsta de 72 de ani va aparea pe coperta lunii ianuarie a revistei.

Filmarile pentru noul film din seria James Bond vor incepe curand, iar zvonurile spun ca rolul negativ ar putea fi jucat de Cristoph Waltz.

Stephen Hawking, care se deplaseaza cu ajutorul unui scaun cu rotile si comunica prin intermediul unui computer si a unui sintetizator vocal, a fost diagnosticat cu o maladie neuronala degenerativa (scleroza laterala amiotrofica) la varsta de 21 de ani, iar medicii i-au spus in acel moment ca mai avea de trait cel mult doi sau trei ani.

Ajuns in prezent la varsta de 72 de ani, Stephen Hawking este unul dintre cei mai apreciati oameni de stiinta din lume, fiind cunoscut pentru lucrarile sale despre gaurile negre si pentru cartea sa "Scurta istorie a timpului" ("A Brief History of Time"), devenita un bestseller international.

Stephen Hawking a primit titlul de Comandor al Imperiului Britanic in 1982 si este membru al Academiei de stiinte americane.