Presedintele american Barack Obama a inmanat Medalia Libertatii, cea mai mare distinctie civila din SUA, unui numar de 18 personalitati, inclusiv actritei Meryl Streep. Presedintele a precizat ca are o admiratie fara margini pentru actrita, relateaza AFP.

Barack Obama o decoreaza pe Meryl StreepFoto: Captura Facebook

"Am spus-o public: o iubesc pe Meryl Streep. o iubesc. Sotul ei o stie. Michelle o stie. Niciunul nu poate sa faca nimic", a declarat Barack Obama in timpul unei ceremonii de la Casa Alba.

"Ea a cantat ABBA, ceea ce nu este foarte usor. Ea a invatat sa cante la vioara, a purtat un costum de calugarita, a confruntat un leu si stapaneste toate accentele pamantului", a precizat Obama..

"Meryl este cu adevarat o mare doamna a Americii", a concluzionat presedintele.

Meryl Streep, in varsta de 65 de ani, a castigat doua premii Oscar pentru cea mai buna actrita in rol principal pentru "Alegerea Sofiei" (1983) si "Doamna de Fier" (2012). In 1980 a castigat premiul Oscar pentru cea mai buna actrita in rol secundrt in Kramer vs Kramer"

Obama l-a decorat si pe Stevie Wonder, precizand ca albumul "Talking Book" a fost primul pe care l-a cumparat vreodata.

"Aveam 10 ani, poate 11, si l-am cumparat cu banii mei de buzunar, nu aveam foarte multi", a spus Obama.

"Ceea ce defineste cu adevarat muzica lui Stevie este caldura si umanitatea care se simte in fiecare nota. Unele dintre cantecele sale ne-au ajutat sa ne indragostim", a continuat presedintele american.

Printre persoanele decorate cu Medalia Libertatii s-au numarat si scriitoarea Isabel Allende, democratul John Dingell, care a fost ales in Camera Reprezentantilor in 1955 si economistul Robert Solow.

Post by C-SPAN.