Un videoclip muzical despre povestea de dragoste dintre presedintele Chinei, Xi Jinping, si sotia sa, Peng Liyuan, a devenit un fenomen viral pe internet dupa ce a ajuns la 22 de milioane de accesari intr-o singura saptamana, a informat luni presa chineza, potrivit Agerpres.

Xi Jinping si Peng LiyuanFoto: Captura video

Privirile complice si micile dovezi de dragoste in public au atras atentia asupra cuplului prezidential intr-o tara in care gesturile de afectiune se fac doar in intimitatea caminului. Videoclipul, intitulat 'Xi Dada loves mama Peng Mama', prezinta numeroase ipostaze comice ale cuplului si unele momente de tandrete surprinse de camerele de luat vederi.

Utilizatorii retelei Weibo-Twitter-ul chinez-, unde se comenteaza intens videoclipul, alinta cuplul prezidential cu numele de Xi Dada (unchiul Xi) si Peng Mama (mama Peng). Fondul muzical al inregistrarii a fost asigurat de doi interpreti din provincia Henan.

Unul din autorii ilustratiei muzicale, Yu Runze, a declarat presei ca povestea de dragoste dintre presedinte si sotia sa a fost intotdeauna admirata de internautii chinezi, in special dupa aparitia unei fotografii in care cei doi se tineau de mana in timpul vizitei efectuate in Australia.

"In cantecul nostru, dispare imaginea stereotip a unui lider politic sobru' si apare 'cineva care se poate relationa cu omul de pe strada", a afirmat celalalt interpret, Xu An, care spera ca aceasta imagine va contribui la realizarea unei mai bune 'conexiuni emotionale' intre alte cupluri din China.