Un "experiment social" suedez a aratat ca doar o persoana din 53 reactioneaza la ceea ce pare o scena de abuz domestic intr-un lift, noteaza The Guardian. Videoclipul a fost postat de catre organizatia STHLM Panda, care realizeaza "experimente sociale ce documenteaza societatea in care traim".

Experiment social: abuzul domesticFoto: Captura YouTube

Ultimul experiment al organizatiei abordeaza un ton mai serios. Acestia au instalat o camera ascunsa intr-un lift si au angajat actori care sa joace rolurile "iubitului abuziv" si a "iubitei abuzate".

Barbatul striga in timp ce impinge femeia in perete "Nu valorezi nimic, sper ca intelegi asta! Nu valorezi nimic!"

Majoritatea pasagerilor din lift ignora abuzul, o femeie spunand "Sunt si eu aici. Lasa-ma sa ies pe mine prima oara te rog".

O singura femeie a intervenit: "O sa chem politia daca o mai atingi o data". Sthlm Panda a precizat ca femeia a fost singura din cele 53 de persoane care s-au urcat in lift si care a reactionat la abuzul domestic.

"Am facut acest video pentru a testa violenta domestica si violenta in cadrul relatiilor inchise si sa vedem daca oamenii reactioneaza cand sunt nevoiti sa o faca", a declarat Konrad Ydhage, unul dintre actorii care au jucat rolul iubitului abuziv.

"Ne asteptam ca aproxixmativ 50% din persoanele care se urcau in lift sa reactioneze. Eram pregatit sa fiu lovit de barbatii mai masivi care au urcat in lift. Dar, destul de trist, ei au plecat", a adaugat acesta.