​Google a inchiriat pe 60 de ani o baza a NASA de langa San Francisco unde urmeaza sa restaureze trei hangare, sa construiasca un muzeu si sa faca diverse cercetari. Google nu a explicat ce va face la baza NASA, dar compania a cumparat in trecut firme de robotica si din domeniul satelitilor si a lansat si celebra competitie X Prize pentru compania privata care va reusi sa trimita un robot pe Luna.

Google va plati 1,16 miliarde dolari pentru inchirierea bazei Moffett Field Naval Air Station si in suma e inclus angajamentul de a restaura cu 200 milioane dolari trei hangare, Google urmand sa construiasca si un muzeu si un centru de educatie.

Marea intrebare este ce va face Google acolo in domeniul cercetarii, fondatorii Larry Page si Sergey Brin fiind pasionati de robotica si explorarea spatiului cosmic.

Baza de 400 ha cuprinde trei hangare, un teren de golf, un aerodrom functional cu doua piste si o cladire operationala. Google a inchiriat baza prin compania sa Planetary Ventures specializata pe dezvoltare si asamblare in domenii precum aviatie, robotica, explorare a spatiului cosmic si tehnologii emergente.

Google a cumparat recent compania Boston Dynamics care crease roboti extrem de avansati pentru armata americana. Au fost achizitii si in domeniul satelitilor si este celebru premiul Lunar X Prize pentru prima companie care duce un robot pe Luna, aceasta urmand a primi 30 milioane dolari de la Google.

Nu e prima oara cand Google investeste in lucruri neobisnuite: anul trecut doua barje din apropierea oraselor San Francisco si Portland au starnit curiozitatea tuturor si au dat nastere unor teorii uluitoare.