Doua mirese din Rusia s-au casatorit oficial vineri fara sa incalce interdictia referitoare la casatoriile dintre persoane de acelasi sex, dupa ce au gasit o lacuna a legii, relateaza The Independent.

Prima nunta LGBT din RusiaFoto: captura ecran

Irina Shumilova si Alyona Fursova au ajuns la primaria din Sankt Petersburg cu buchete de flori in mana si purtand rochii de mirese traditionale, fiind insotite de familie si prieteni.

Cuplul va scapa cel mai probabil de o eventuala pedeapsa deoarece una dintre mirese nu este din punct de vedere juridic femeie.

"Da, in pasaportul meu scrie ", a spus Irina pentru Russia Today.

"Transgender este un termen care descrie discrepantele dintre sexul social si cel biologic. Sunt un transexual, ceea ce inseamna ca in ciuda genomului XY, din punct de vedere psihologic sunt o femeie

Casatoria este, potrivit Codului Familiei din Rusia, "un consimtamant voluntar dintre un barbat si o femeie", dar Irina si Alyona se considera primul cuplu LGBT din Rusia care s-a casatorit.

Irina se afla pe tratament cu hormoni si desi isi traieste viata ca o femeie, cuplul a putut sa isi inregistreze casatoria fara sa incalce legea.

Cu toate acestea, evenimentul a infuriat politicienii, parlamentarul Vitaly Milanov, un adversar vocal al casatoriilor dintre persoanele de acelasi sex, promitand sa investigheze legalitatea uniunii lor.

"Am inteles argumentele lor neconvingatoare; biroul a abordat problema formal, au observat pasapoarte, nu oameni. Am spus directorului ca asta este neglijenta criminala", a declarat Vitaly Milanov pentru media locala.

Parlamentarul a spus ca va implica si procurori in acest caz si va incerca sa evita o asemenea "insulta urata la adresa milioanelor de familii din Rusia".