Palatul controversat al presedintelui Turciei Recep Tayyip Erdogan, care are 1000 de camere, va costa 615 milioane de dolari, aproape dublu fata de estimarile anterioare, au anuntat oficialii, citati de BBC.

Ak Saray, palatul prezidential al lui ErdoganFoto: Captura YouTube

Cunoscut sub numele de Ak Saray (Palatul Alb), acesta a fost construit pe un deal impadurit de la marginea capitalei Ankara, pe o suprafata de 150.000 de metri patrati.

Erdogan a deschis palatul pe 30 august, dupa ce a devenit presedinte. Partidul lui Erdogan domina politica din Turcia de mai mult de un deceniu.

Ak Saray este mai mare decat Casa Alba din Washington, decat Kremlinul din Moscova si chiar decat Palatul Versailles de langa Paris.

Ministrul Finantelor, Mehmet Simsek, citat de ziarul Hurriyet, a declarat ca cea mai mare parte a costurilor au fost acoperite, dar mai raman 135 de milioane de platit in 2015.

Palatul are coridoare somptuoase de marmura si atriumuri, precum si sisteme high-tech pentru a preveni interceptarile.

Ecologistii il acuza pe Erdogan ca a cheltuit banii publici pe acest proiect si ca a afectat spatiile verzi.

Publicatia Hurriyet scrie ca proiectul palatului lui Erdogan a fost controversat deoarece sute de copaci au fost taiati pentru a-i face loc, intr-o rezervatie forestiera lasata mostenire natiunii de catre fondatorul Turciei, Mustafa Kemal Ataturk.

Ministrul de Finante a adaugat ca statul va mai cheltui 185 de milioane de dolari pentru un avion prezidential A330-200.