Ministrul francez al culturii, Fleur Pellerin, a provocat reactii puternice in Franta dupa ce a recunoscut ca nu a mai citit o carte de doi ani, relateaza Time. Ministrul a facut declaratia in timpul unui interviu oferit postului Canal+.

Fleur PellerinFoto: Captura YouTube

Fleur Pellerin a descris pranzul pe care l-a avut cu castigatorul premiului Nobel pentru literatura, francezul Patrick Modiano. Ulterior, aceasta a precizat ca nu poate numi nicio carte scrisa de laureatul premiului Nobel.

"Recunosc fara nicio problema ca nu am avut timp sa citesc in ultimii doi ani [...] Citesc multe note si documente legislative. Am citit o multime de stiri. Dar, din placere, citesc foarte putin", a precizat Pellerin.

Marturisirea a declansat un val de ironii si chiar de furie in Franta, unde societatea se asteapta ca Ministrul Culturii sa fie un bun cunoscator al culturii franceze.

Comentatorul Claude Askolovitch a scris ca marturisirea lui Pellerin confirma faptul ca Franta se indreapta spre o stare de barbarism. Acesta a adaugat ca Fleur Pellerin ar trebui sa demisioneze pentru a avea timp sa citeasca, in special operele lui Modiano.