Vicepresedintele companiei Google, Alan Eustace, in varsta de 57 de ani, a sarit vineri de la o inaltime de 41.150 de metri si a doborat astfel recordul mondial detinut din 2012 de austriacul Felix Baumgartner, informeaza sambata agentia spaniola EFE, citata de Agerpres.

Alan EustaceFoto: Captura YouTube

Eustace a urcat intr-un balon cu heliu deasupra desertului din New Mexico (SUA) si s-a lansat intr-o cadere libera. El a atins viteza maxima de 1.322 de kilometri pe ora, depasind viteza sunetului si doborand astfel recordul lui Baumgartner.

Responsabilul Google a purtat un costum rezistent la presiune, asemeni celor purtate de cosmonauti, creat special pentru a rezista la altitudini si viteze extreme, precum cea din timpul caderii libere, inainte de desfacerea parasutei.

Eustace, care a avut nevoie de doua ore pentru a ajunge cu balonul pana la inaltimea de 41.150 de metri, a coborat in doar un sfert de ora.

Saritura, spre deosebire de cea realizata de Baumgartner in 2012, a fost facuta cu cea mai mare discretie fara sa suscite practic atentia mediatica, in cadrul unui proiect al corporatiei Paragon Space Development dedicat explorarii stratosferei.

Desi Eustace este unul dintre vicepresedintii Google, el a facut saritura cu titlu personal, iar gigantul Internetului nu a fost implicat in proiect.

La 14 octombrie 2012, amatorul de sporturi extreme Felix Baumgartner a devenit primul om care a spart bariera sunetului in cadere libera, sarind de la o inaltime de 39.068 de metri.