Studentii din China castiga bani din jobul de "coleg de alergat" pentru persoanele care nu sunt in forma, cei care lucreaza la birou si au o viata sedentara, relateaza BBC.

China Global Times spune ca unii studentii castiga pana la 3000 de yuani (490 de dolari) pe luna, in calitate de parteneri de alergare. Jobul presupune incurajarea clientilor care in mod normal nu au disponibilitatea necesara pentru a iesi singuri la alergat.

Chen Li, in varsta de 24 de ani, castiga peste 1000 de yuani pe luna prin acest "serviciu de inchieriere partener de alergat" pe care il promoveaza pe un site de cumparaturi online.

Chen este disponibul de la "7 la 12 seara" in zilele lucratoare si intreaga zi in weekend. El cere 10 yuani pe ora pentru o sesiune de alergat "cu escorta".

Pentru ca isi ofera serviciile mai ieftin cu 5 yuani decat pretul pietei, Chen spera ca va putea atrage mai multi clienti.

Constienti de faptul ca unii clienti sunt reticenti in ceea ce priveste alergatul cu tineri in forma, baiatul sugereaza ca partenerii de alergat sa schimbe detalii referitoare la identitatea lor inainte de a incepe programul.

In plus, el sfatuieste ca exercitiile fizice sa aiba intotdeauna loc in spatii publice.