Femeile care lucreaza pentru Facebook si Apple primesc un beneficiu suplimentar, pe langa salariu: companiile platesc pentru congelarea ovulelor. Facebook a inceput sa ofere acest serviciu in Statele Unite de la inceputul anului, scrie BBC.

Politica este conceputa pentru a atrage si a pastra talentele de varf ale sexului feminin, ajutandu-le pe acestea sa evite punctul in care trebuie sa aleaga intre maternitate si cariera.

Apple va urma exemplul incepand cu ianuarie 2015.

"Continuam sa ne extindem beneficiile pentru femei, cu o noua politica referitoare la concediul de maternitate, alaturi de crioconservare si stocarea ovulelor, ca parte a sprijinului nostru pentru tratatmentele de infertilitate", anunta Apple intr-un comunicat.

Ambele companii ofera pana la 20.000 de dolari pentru angajatele din SUA pentru a finanta procedura de extragere si depozitare a ovulelor.

"Vrem sa incurajam femeile de la Apple sa faca cel mai bun lucru al vietii lor pe masura ce au grija de cei dragi si isi cresc familiile", se mai arata in comunicatul Apple.

Competitia pentru recrutarea de personal talentat din Silicon Valley este acerba si politica ar putea ajuta gigantii in domeniul tehnologiei sa atraga si sa pastreze cei mai buni candidati.

In plus, in utlima perioada a existat o presiune tot mai mare asupra firmelor de a spori diversitatea in sectorul, care este dominat de barbati.

Jennifer Tye, director de marketing la Glow, o companie de tehnologie care ofera servicii pentru controlul sanatatii reproductive a femeilor, saluta aceasta initiativa.

"Congelarea ovulelor ofera mai mult control", a prezicat Tye.

"Atunci cand am implinit 30 de ani, mi-am dat seama ca ceasul meu biologic ticaie, dar nu stiam care sunt optiunile. Acesti angajatori ar trebui sa fie apreciati", a adaugat Jennifer Tye.

Cu toate acestea, criticii politicii au sugerat ca aceste companii ar trebui sa se concentreze pe oferirea unei mai mari flexibilitati in ceea ce priveste sprijinul pentru noii parinti.