In contextul raspandirii virusului Ebola si a tilurilor din presa internationala, dominate de evolutia focarului, o companie din Nevada spera sa vanda domeniul ebola.com pentru suma de 150.000 de dolari, noteaza The Independent.

"Ebola.com ar fi un domeniu excelent pentru o companie farmaceutica, ce lucreaza la un vaccin sau la un remediu, o companie care sa vanda medicamente, sau o companie medicala care isi doreste sa ofere informatii si servicii de publicitate. Cu atat de multe persoane preocupate de boala, orice reclama indreptata catre oameni pe siste-ul Ebola.com ar trebui sa aiba un raspuns excelent", a spus Jon Schultz, presedintele companiei Blue String Ventures.

Schultz si partenerul sau de afaceri, Chirs Hood, au cumparat domeniul in 2008, dar suma nu a fost dezvaluita.

Blue String Ventures este o companie specializata pe achizitionarea de domenii online, care pot fi dezvoltate si ulterior revandute cu profit.

"150.000 de dolari nu este o suma enorma pentru un domeniu premium. Faptul ca este o stire mare face suma rezonabila, in opinia noastra, avand in vedere ca mult domenii se vand pentru sume cu sapte cifre", a adaugat presedintele companiei.