Un barbat a strigat, in gluma, intr-un avion care mergea din Statele Unite spre Republica Dominicana, "Am Ebola, ati incurcat-o cu totii", declansand o alerta pe scara larga. Pasagerii au fost rugati sa stea in scaunele lor in timp ce un echipaj medical de urgenta, imbracat in costume de protectie, s-a urcat in avion la aeroportul Punta Cana pentru a consulta pasagerul care tusise in timpul calatoriei, relateaza The Independent.

Cateva minute mai tarziu, barbatul in varsta de 54 de ani din Statele Unite a fost escortat in afara avionului, timp in care protesta "Nu sunt din Africa. La naiba".

Autoritatile din Republica Dominicana au spus, dupa terminarea investigatiei, ca sunt multumiti de faptul ca pasagerul a facut o gluma, desi este una de prost gust, si ca nu are Ebola.

"Nu stiu de ce a facut-o, dar s-a gandit ca ar fi o gluma draguta, nu atat de grava. Din fericire a fost doar o sperietura", a declarat Paola Rainieri, director de comunicare la Grupul Punta Cana, care detine aeroportul.

Walter Zemialkowski, director de operatiuni la aeroport, a precizat ca aeronava a fost izolata ca o masura de precautie. Pasagerul care a facut gluma a fost supus unei verificari medicale.

"El se va intoarce in Statele Unite unde va fi supus altui control riguros", a adaugat Zemialkowski.