​Actorii si echipa de la Top Gear au fost nevoiti sa isi abandoneze masinile dupa ce au fost atacati cu pietre de catre o multime furioasa. Atacul a avut loc atunci cand trecatorii au observat ca masina lui Jeremy Clarkson avea o placuta de inmatriculare ce ducea cu gandul la razboiul din Insulele Falkland, relateaza The Guardian.

Jeremy ClarksonFoto: Captura Youtube.com

Vehiculul, un Porche cu numarul de inmatriculare H982 FKL, despre care s-a spus ca face referire la conflictul din Insulele Falkland din 1982, a fost abandonat de catre echipa emisiunii.

BBC a negat orice referinta intentionata, precizand ca masina a fost cumparata de un membru al echipei de productie si ca orice alta aluzie este doar o coincidenta.

Un grup de veterani de razboi au protestat in fata hotelului, iar un politician local a declarat ca echipa a fost escortata la aeroport.

Incidentul vine dupa un sir lung de controverse din jurul emisiunii Top Gear. Lui Clarkson i-a fost dat un "ultim avertisment" de la BBC la inceputul acestui an, dupa ce au aparut imagini cu acesta care folosea un cuvant cu referinte rasiste.

O alta editie a programului a incalcat Codul Audovizualului pentru ca Jeremy Clarkson a utilizat un termen jignitor in timpul unei editii speciale, filmata in Birmania.

Clarkson si echipa de filmare se aflau in America de Sud pentru a filma o autostrada, care trece prin Chile si Argentina.

"Desi conducerea BBC l-a rugat pe celebrul prezentator sa aiba un comportament adecvat cat se afla in Argentina, acesta a ales sa utilizeze o placuta de inmatriculare provocatoare, H982 FKL, referindu-se la incidentul din Insulele Falkland din 1982", scrie publicatia Diario Jornada.

Producatorul executiv al Top Gear, Andy Wilman a precizat ca "Producatorii Top Gear au cumparat trei masini pentru un program ce urma sa fie filmat; a sugera ca aceasta masina a fost aleasa pentru numarul de inmatriculare sau ca placuta originala a fost inlocuita este complet neadevarat".

Clarkson a negat zvonurile potrivit carora ar fi fost avertizat de catre BBC sa se comporte adecvat in timp ce filma in Argentina.

"BBC mi-a spus ca daca mai fac o remarca ofensiva, oriunde, in orice moment, voi fi demis. Si chiar si ingerul Gabriel s-ar chinui sa supravietuiasca cu un asemenea lucru agatat deasupra capului. Este inevitabil ca intr-o zi, cineva, undeva, va spune ca l-am jignit, si asta va fi tot", a declarat Jeremy Clarkson.