In cea mai noua incercare de a "curta" votantele din Statele Unite, Partidul Republican incearca sa atraga votul femeilor prin compararea candidatilor cu rochii de mireasa. Noul promo face parte dintr-o campanie in valoare de 1 milion de dolari, care face eforturi de a atrage alegatorii tineri.

Say Yes to the Dress, promo-ul Partidului RepublicanFoto: Captura YouTube

Video-ul este o parodie a emisiunii "Say Yes to the Dress" ( n.red. "Spune Da Rochiei), difuzata de postul TLC, si compara modul in care o femeie voteaza cu cel in care isi alege rochia de mireasa.

Comitetul National Republican a difuzat sase video-uri cu sase candidati diferiti. Unul dintre acestea se refera la guvernatorul Floridei, Rick Scott, care s-a declarat, in mod repetat, imptriva avorturilor.

Toate cele sase videoclipuri prezinta o femeie care isi alege rochia de mireasa impreuna cu mama sa si cu cateva prietene. Tanara "moderna" vrea sa voteze pentru "rochia republicana", Rick Scott, in timp ce mama sa vrea sa cumpere "rochia democrata", Charlie Crist.

Video-ul a fost aspru criticat pentru ca sugereaza ca singurul mod prin care femeile pot intelege politica este daca o "imbraci" frumos in rochii la un reality show, scrie The Guardian.