Protestele din Hong Kong nu pot fi caracterizate ca anarhiste, dar intra cu siguranta in categoria manifestatiilor de amploare din ultimii ani. Cu toate acestea, gesturile protestatarilor din Hong Kong sunt unice si au facut inconjurul lumii.

HotNews.roFoto: Hotnews

Elevii si studentii din Hong Kong isi gasesc timp pentru teme:

O intrare de la o statie de metrou a fost baricadata cu semne pe care sunt scrise mesaje pro-democratie. Cu toate acestea, in mijlocul pancardelor se afla un semn pe care scrie "Ne pare rau pentru neplacerile create".

Simbolul protestelor din Hong Kong este umbrela, dupa ce manifestantii au folosit-o ca un scut impotriva spray-ului cu piper si a gazelor lacrimogene. Cand a inceput sa ploua, umbrelele de pe strazile din Hong Kong aveau o dubla utilizare.

Locuitorii au distribuit pe Twitter fotografii cu protestatari care imparteau pelerine de ploaie in Mong Kok. Conform declaratiilor politiei, umbrelele au fost folosite si ca unelte "de amenintare" in timpul ciocnirilor de duminica noaptea.

O jurnalista care raporta din Hong Kong a distribuit pe Twitter o fotografie cu imaginea unei protestatare care oferea gratuit deodorante persoanelor din jurul sau.

O fotografie publicata pe pagina South China Morning Post arata un numar mare de protestatari care au tinut cont de semnele care ii rugau sa nu calce pe iarba din fata memorialului de razboi. "In ciuda multimii din jurul memorialului de razboi, nicio persoana nu sta pe iarba. Acolo este amplasat un nou indicator care le spune oamenilor sa nu calce pe iarba", a raportat publicatia din Hong Kong.

Dupa o noapte de ciocniri cu politia, protestatarii au facut curatenie. Studentii strangeau mucurile de tigara si sticlele de plastic. Din acest motiv ei sunt numiti "protestatarii politicosi" pe retelele de socializare.

O alta actualizare pe pagina South China Morning Post prezinta un eveniment ciudat care a avut loc la protestele din Hong Kong. Aparent, un barbat a aruncat in protestatari cu oua stricate, iar ca raspuns, acestia au curatat mizeria provocata.

Majoritatea martorilor sunt de acord ca, in ciuda ciocnirilor de duminica seara, starea de spirit de pe strazi este in mare parte pasnica si generoasa.

Pe moment, se pare ca protestatarii din Hong Kong vor continua sa curete strazile dupa ei, sa isi fac temele, dar in acelasi timp vor ramane concentrati pe cererile pe care ei le considera cruciale pentru viitorul Hong Kong-ului, scrie BBC.