Fortele aeriene irakiene au furnizat din greseala ajutoare umanitare militantilor Statului Islamic, potrivit NBC News, citat de agentia Ria Novosti. "Unii piloti, in loc sa parasuteze proviziile (cu grana, apa si munitie) in zona armatei irakiene, acestia le-au scapat peste o zona care este controlata de luptatorii ISIS", a declarat Hakim Al-Zamili, membru al Comitetului pentru Securitate si Aparare din Parlamentul irakian.

"Acesi soldati aveau mare nevoie de aceste provizii, dar din cauza planificarii proaste a comandantilor din armata irakiana si a lipsei de experienta a pilotilor, intr-un fel sau altul, noi am ajutat luptatorii ISIS sa ne ucida soldatii", a adaugat acesta.

Incidentul a fost confirmat si de generalul brigadier din Ministerul Apararii din Irak, care a refuzat sa isi dea numele. "Da, asa s-a intamplat", a spus acesta, explicand ca unii piloti "nu au suficienta experienta...sunt toti tineri si noi".

Incidentul a avut loc pe data de 19 septembrie in provincia Anbar. Livrarile erau destinate ofiterilor armatei irakiene si soldatilor care se luptau cu extremistii islamisti. Investigatia asupra acestei erori a fost deja demarata.