Barack Obama a mers in acelasi lift cu un barbat inarmat, care fusese condamnat pentru agresiune in trecut, intr-o noua problema de securitate care il vizeaza pe presedintele american, scrie BBC. Evenimentul a avut loc pe 16 septembrie cand Obama vizita Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din Atlanta.

Barack Obama, la Casa AlbaFoto: Captura Youtube.com

Incidentul a fost descoperit de abia marti, la cateva ore dupa ce seful Serviciilor Secrete a fost interogat de catre membrii Congresului cu privire la o problema de securitate de la Casa Alba. Un oficial al Serviciilor Secrete a confirmat incidentul din lift, dar a refuzat sa comenteze.

Bresa de securitate a incalcat un protocol care stipuleaza ca numai membrii Serviciilor Secrete au voie sa poarte arme in prezenta presedintelui.

Arma a fost gasit atunci cand barbatul a fost interogat cu privire la imaginile video pe care le filmase in lift. The Washington Post a raportat ca barbatul avea trei condamnari pentru agresiune la activ.

"Aceasta persoana a fost la o lungime de brat distanta fata de presedinte, cu un pistol asupra sa", a spus congresmanul Jason Chaffetz.

Vestea referitoare la incidentul din lift vine in ziua in care directorul Serviciului Secret american, Julia Pierson, si-a asumat raspunderea fata de o bresa de securitate "inacceptabila"'care a avut loc la resedinta prezidentiala.

Omar Gonalez, in varsta de 42 de ani, a sarit un card de la Casa Alba, a fugit pe peluza, a intrat pe o usa neincuiata si a intrat in camera de Est a resedintei, fiind prins de abia dupa ce ajunsese in interiorul acesteia.