Cirque du Soleil, ETH Zurich si Verity Studios au colaborat pentru a crea un video artistic, in care s-au ajutat de drone pentru a crea imagini uimitoare, demonstrand astfel modalitatile in care poate fi utilizata tehnologia in curs de dezvoltare. La video s-a lucrat timp de trei zile si pentru realizarea lui s-a utilizat un sistem de captare a miscarii, o retea de comunicare wireless si "alogritmi sofisticati personalizati de software pentru estimare si control", noteaza Gizmag.com

10 drone intr-un film artisticFoto: Captura YouTube

Sparked se concentreaza pe un reparator de aparate electrice, care constata ca lampile din atelierul sau au devenit animate, dupa o scurgere de energie. In timp ce abajururile animate zboara in spatiul de deasupra lui, barbatul observa ca acestea raspund la miscarile sale. In realitate, ele sunt miscari pre-programate, desi pentru realizarea filmului au fost implicate si momente de interactivitate.

Pentru realizarea scurtmetrajului Sparked, au fost utilizat 10 drone, fiecaruia dintre acestea fiindu-i atribuita o anumita "personalitate", care s-a reflectat in tiparul de miscare.

Filmul nu foloseste imagini generate de calculator sau alte trucuri video.