Seful Virgin Group, Richard Branson, ofera angajatilor cat concediu vor. Pe site-ul sau scrie ca cei 170 de angajati "pot pleca cand vor si pentru cat timp vor", relateaza BBC. Acesta a adaugat ca angajatii nu au nevoie de acordul lui si nici nu trebuie sa spuna cand se vor intoarce, asumand ca absenta acestora nu va dauna firmei.

"Este doar decizia angajatului daca acesta vrea sa plece cateva ore, o zi, o saptamana sau o luna", scrie Branson.

"Ipoteza este ca angajatii vor face acest lucru doar cand se simt 100% confortabil ca ei si echipa lor sunt la zi cu fiecare proiect si ca absenta lor nu va afecta afacerea in niciun fel-sau cariera lor", a explicat directorul Virgin Group.

El a introdus politica in Marea Britanie si Statele Unite, unde "politicile de vacanta pot fi deosebit de draconice". Daca initiativa se dovedeste a fi eficienta, Branson va incuraja si celelalte filiale sa urmeze acest exemplu.

"Ar trebui sa ne concentram pe ceea ce oameni fac, nu pe cat de multe ore sau zile au lucrat. Asa cum nu avem o politica de program de la 9 la 6, asa nu avem nevoie nici de o politica de vacanta", a scris Branson.

Virgin Group are mai mult de 50.000 de angajati in intreaga lume si opereaza in peste 50 de tari.

Branson a infiintat compania in 1970 si a trecut de la o companie cu comenzi prin mail la afaceri in telecomunicatii, turism si servicii financiare.