Legendarul grup rock britanic Pink Floyd a anuntat aparitia noului album, dupa o pauza de 20 de ani. "The Endless River" este primul album al trupei dupa "The Division Bell", aparut in 1994, si va fi in mare parte instrumental. Albumul contine si piesa "Louder Than Words", scrisa de Polly Samson, sotia chitaristului David Gilmour, scrie Time.

HotNews.roFoto: Hotnews

Roger Waters nu face parte din acest proiect.

Gilmour a spus ca noul album a luat nastere atunci cand el si bateristul trupei, Nick Mason, au inceput sortarea muzicii pe care o inregistrasera cu claparul Rick Wright, care a murit in 2008.

Dupa ce au ascultat mai mult de 20 de ore de inregistrari, Gilmour a spus ca au selectat piesele pe care voiau sa le foloseasca si au petrecut ultimii ani rafinand, re-inregistrand si utilizand tehnologia din studio pentru a contura The Endless River.

"Rick nu mai este si odata cu el s-a dus si sansa de a face lucrurile din nou, asa ca pare normal ca aceste piese revizuite si refacute sa fie puse la dispozitie ca parte din repertoriul nostru", a declarat Gilmour.

"The Endless River" va fi lansat pe 10 noiembrie. Coperta albumului a fost creata de un artist digital egiptean, in varsta de 18 ani.