Cea mai adanca piscina din lume functioneaza in Hotelul Terme Millepini, din nordul Italiei, are o profunzime de 40 de metri, echivalenta cu inaltimea unui bloc de 12 etaje, si este umpluta cu 2,5 milioane de litri de apa de izvor filtrata, cu temperatura de 32-34 de grade Celsius, relateaza ziarul spaniol ABC, citat de Agerpres.

Cea mai adanca piscina din lumeFoto: Captura YouTube

Numita "Y40", piscina proiectata de arhitectul Emanuele Boaretto si inaugurata in luna mai, a devenit cea mai adanca piscina din lume, depasind bazinul "Nemo 33" din Belgia, care detinea pana atunci recordul in domeniu.

Prin modul in care este realizata, cu platforme la diferite inaltimi, piscina atrage atat inotatori profesionisti, cat si incepatori si, nu in ultimul rand, amatori de scufundari. Acestia din urma trebuie in mod obligatoriu sa fie dotati cu costume de neopren, avand in vedere temperatura ridicata a apei.

O atractie aparte o reprezinta grotele subacvatice excavate pe fundul piscinei si faptul ca bazinul este deschis 365 de zile pe an si ofera clientilor posibilitatea de a practica o mare varietate de activitati acvatice.

Tot acest rasfat are un pret - ridicat, desigur. Hotelul este amplasat intr-o rezervatie naturala, a colinelor Euganean, are apa termala si confort de patru stele. Iar cei care nu locuiesc in Italia, trebuie sa aiba in vedere si transportul pana la cea mai adanca piscina din lume. Managerii Hotelului Terme Millepini considera ca merita.