Guvernul din Kenya le-a oferit unei adolescente din Statele Unite si familiei acesteia o excursie platita integral, dupa ce politia a confundat-o cu Samantha Lewthwaite, terorista britanica supranumita "vaduva alba", scrie The Guardian. Adolescenta a fost "hartuita" de politia din Mlolongo, de langa Nairobi, oficialii spunand ca "arata ca Lewthwaite".

Samantha Lewthwaite, vaduva albaFoto: Captura YouTube

Joseph Ole Lenku, ministrul de interne din Kenya, a anuntat ca "guvernul va sponsoriza un concediu de odihna platit integral pentru intreaga familie" penru a compensa problemele cauzate de incident.

Lewthwaite a fost casatorita cu Germaine Lindsay, unul dintre cei patru atentatori sinucigasi islamisti, care au atacat reteaua de transport din Londra pe 7 iulie 2005, atentat in urma caruia si-au pierdut viata 52 de persoane.

Femeia a fost asociata cu rebelii al-Shabaab din Somalia, care au lansat o serie de atacuri in Kenya, inclusiv atacul asupra centrului comercial Westgate din Nairobi, care a cauzat moartea a 67 de persoane.

Oficialii nu au nicio banuiala referitoare la locatia Samanthei Lewthwaite, dupa ce aceasta a folosit un pasaport fals din Africa de Sud.

Lewthwaite este cautata in Kenya sub acuzatia posesiei de explozibil si conspiratie pentru comiterea unei crime, incepand cu decembrie 2011. Femeia face obiectul unei notificari rosii din partea Interpolului.