In ultimii 13 ani, incepand cu octombrie 2001, Elizabeth Stringer Keefe a incercat sa afle identitatea a sase oameni dintr-o poza de nunta, care a fost descoperita in ruine de catre prietena sa, dupa atacurile de la 11 septembrie din New York. Dupa ani de zile in care a distribuit poza pe internet si pe retelele de socializare, Elizabeth si-a gasit, in sfarsit raspunsul, relateaza Time.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Exista atat de multa frumusete si fericire in aceasta poza si indiferent de legatura pe care a avut-o cu evenimentele de la 11 septembrie, am vrut sa am grija de ea pana cand as fi dat-o inapoi proprietarului. Sper ca acest lucru sa se intample si ca va fi un final fericit", a spus Elizabeth Striger Keefe.

Cautarile celor sase oameni din fotografie s-au dovedit a fi inutile, dar cu toate acestea, in ultimii ani, de aniversarea atacurilor de la 11 septembrie, Elizabeth distribuia o copie a pozei pe Twitter.

Anul acesta, tweet-ul ei a fost redistribuit de mai mult de 60.000 de ori, iar povestea a fost popularizata si de utilizatorii retelei Reddit.

In acest an, profesoara din Massachusetts a aflat cine era in imagine si s-a bucurat sa descopere ca toti cei sase erau in viata.

Fred Mahe, din Manhattan, a contactat-o pentru a-i spune ca el era persoana din partea stanga a fotografiei.

Mahe i-a zis lui Elizabeth ca poza se afla pe biroul sau de la etajul 77 al World Trade Centre, scrie The Independent.