The Independent a facut o selectie a celor mai ciudate steaguri din istorie, descifrand legendele din spatele acestora si accentuand alegerile bizare ale natiunilor in materie de simboluri.

HotNews.roFoto: Hotnews

1. Mozambic

Singurul drapel national din lume care are imprimata o pusca de asalt moderna. AK-47 ar trebui sa reprezinte apararea si vigilenta, intr-o tara care s-a confruntat cu un razboi civil timp de mai mult de un deceniu.

2. Hawaii

Desi nu a facut niciodata parte din Imperiu, steagul statului Hawaii are in coltul din stanga drapelul Regatului Unit. Legenda spune ca regele Kamehameha a fost fascinat de el si a decis sa il adopte ca parte din emblema nationala a insulei.

3. Drnis

Micul oras croat Drnis a adoptat simbolul Sfantului Roch in anul 2000. Conform legendei crestine, cainele mic ilustrat langa Sfantul Roch i-a lins ranile acestuia si i-a oferit o bucata mica de paine.

4. Nepal

Singurul drapel national care nu are patru laturi.

5. Emiratele Caucazuluide Nord

Emiratele Caucazului de Nord au fost o mica republica timp de sase luni in timpul razboiului civil din Rusia.

6. Sicila

Steagul sicilian prezinta trei picioare, reprezentand cele trei colturi ale insulei. Steagul a fost adoptat pentru prima oara in 1282.

7. Antarctica

Conturul alb al steagului reprezinta neutralitatea unui continent care este supus multor pretentii teritoriale. Acesta a fost creat de "expertul in drapeluri" Graham Bartram.

8. Insulele Bermude

Steagul insulelor Bermude poarta insemnul britanic si un blazon, care prezinta nava Sea Venture, care a fost eliberata in secolul 17 de George Somers.