Un nou design, conceput pentru o casa ancorata de o stanca, ofere o priveliste spectaculoasa. Momentan exista doar conceptul unei asemenea case, iar design-ul pentru Cliff House este realizat de o firma australiana care proiecteaza si construieste case prefabricate. Casa este dotata cu trei dormitoare, un living, un garaj, o baie, un spa in aer liber si un spatiu pentru gratar, relateaza BBC.

Casa agatata de o stancaFoto: Captura YouTube

Potrivit site-ului companiei, planurile au fost elaborate dupa ce un cuplu a cerut angajatilor firmei sa exploreze modalitatile de construire a unei casa de vacanta de-a lungul "parcelelor extreme" din Victoria.

Designul casei prevede ca aceasta sa fie formata din cinci module, conectate printr-un lift si lipite de stanca cu ajutorul unor bare de otel

Poate parea precar, dar nu exista niciun motiv pentru care designul sa nu fie viabil, spune Maxwell Hutchinson, fost presedinte al Royal Institute of British Architects.

Desi oamenii cred ca o casa trebuie sa fie construita in sus, incepand cu fundatia, acest lucru nu inseamna ca nu poate fi suspendata, spune Hutchinson.

Exista mai multe proprietati neconventionale in intreaga lumea, inclusiv case plutitoare, case subacvatice si chiar hoteluri de gheata.

Dar, avertizeaza Hutchinson, "toate acestea sunt scumpe deoarece industria constructiilor uraste tot ce este neobisnuit".

Orice posibil proprietar ar trebui sa aiba o foarte buna situatie financiara si nu in ultimul rand "sa aiba un stomac puternic".