Mai multi activisti libanezi au inceput o provocare, dupa modelul "Ice Bucket Challenge", devenita virala pe retelele de socializare. Protestatarii au ars un steag al Statului Islamic ca o razbunare pentru presupusa decapitare a unui ofiter libanez, gest ce a motivat si alte persoane sa posteze imagini sau video-uri pe internet, scrie Washington Post.

Arderea steagului Statului IslamicFoto: Captura YouTube

Campania prinde avant pe retelele de socializare si este conceputa dupa modelul celebrei provocari a galetii cu gheata (Ice Bucket Challenge). #BurnISISFlagChallenge si-a gasit sustinatorii pe Twitter, Facebook, dar si pe alte platforme online.

Desi initiativa a fost laudata de unii utilizatori, campania a fost criticata de ministrul libanez al Justitiei, care a cerut "pedepse mai aspre" pentru cei care ard steagurile gruparii ISIS.

"Este necesar sa ii aducem in fata justitiei pe cei care au ars steagul ISIS in Sassine Square", a spus Ashraf Rifi intr-o declaratie.

Nu este clar daca avertizarile ministrului sunt valabile si pentru cei care au preluat provocarea. Steagul ars in Sassine Square avea insciprionata pe el fraza "Nu exista alt Dumnezeu in afara de Dumnezeu si Mohamed este profetul lui".

Potrivit ministrului libanez al Justitiei, arderea steagului reprezinta o insulta la adresa simbolurilor religioase islamice.