Scriitorul Michael Idov a postat pe Instagram o fotografie cu un semn care demonstreaza ca s-a deschis "un nou front" in conlictul dintre Rusia si tarile vestice: magazinele duty-free, relateaza The Independent. Afisul anunta calatorii aeroportului din Vladivostok ca "in conformitate cu decizia administratiei magazinului duty-free, anumite persoane nu sunt binevenite si nu vor fi servite in magazin". Urmeaza apoi o lista care ii include pe presedintele american Barack Obama, cancelarul german Angela Merkel, premierul britanic David Cameron si prim-ministrul Japoniei, Shinzo Abe.

Michael Idov a spus pentru The Independent ca o gluma pe retelele de socializare din Rusia a prins avant dupa ce au aparut fotografii, realizate de amatori, in care apareau afise cu mesaje precum "Intrarea interzisa pentru Barack Obama".

"Ceea ce m-a luat prin surprindere in acest caz a fost plasarea afisului: in salonul unui aeroport international", a declarat Michael Idov.

"Nu pot sa cred ca semnul a fost instalat fara aprobarea autoritatilor aeroportului", a adaugat scriitorul.

"Se pare ca ceea ce a inceput ca o gluma proasta la nivel local, devine rapid o gluma proasta la nivel institutional", a concluzionat Idov.