Exista studii despre aproape orice. De pilda, despre rugaciuni. Cum e mai bine: sa te rogi putin, cat sa il faci atent pe Doamne-Doamne sau sa te rogi intens si cu frecventa ridicata? Studiile spun asa:.A little prayer does no good and may make things worse. Much prayer helps a lot. Dupa rugaciune, zic sa ne punem la curent cu celemai ridicole patente de inventii aprobate. Si sa luam aminte apoi la povestea lui Hansel si Gretel in varianta "gandaceasca". Gandacul de balegar, atunci cand se rataceste, isi regaseste drumul privind spre cer, spre galaxia noastra, Calea Lactee. Lectura placuta!

cerneala in apaFoto: http://fuckyeahfluiddynamics.tumblr.com
  • Imaginati-va ca sunteti un copil. Si ca mama va pune intr-o mana o vioara si in cealalta o minge de fotbal- nu ati avut inainte nici minge si nici vioara- rugandu-va sa alegeti doar un obiect. Pe care il veti alege? Probabil le veti pipai pe fiecare, le veti mirosi, si va veti gandi la desenele animate pe care le-ati vazut ca sa faceti diferite comparatii. Lista de influente concurente este fara sfarsit si imposibil de identificat cu precizie. In cele din urma , fara sa aveti un motiv evident , alegeti sa zicem, vioara. In fond, creierul copilului are de doua ori mai multi neuroni decat cel al adultului. Daca veti fi intrebat de ce ati ales vioara , raspunsul va reflecta foarte putin din competitia dusa in inconstientul dvs. Despre procesul luarii deciziilor.

VIDEO:

  • Cel mai prost om din lume

  • WORST Women Drivers in the WORLD

  • De vazut:

  • TED Talks. Noreena Hertz: Cum sa folosesti expertii -- si cand nu.

Luam decizii importante in fiecare zi -- si adesea ne bazam pe experti sa ne ajute in a lua decizia. Dar, spune economista Noreena Hertz, a te baza prea mult pe experti poate sa te limiteze sau chiar sa fie periculos. Ea cheama la inceperea democratizarii expertizei -- sa nu ascultam doar "de chirurgi si manageri, dar si de angajatii din magazin."

Voi ce ati citit interesant zilele acestea?

Comenteaza pe blogul Hymerion.ro